Latest in Tech

LightBlog

O uriaşă ''sală de sport'' din oraşul Pompei, redeschisă după 7 ani de restaurare

  • Uriaşa "sală de sport" a oraşului antic Pompei, îngropat de erupţia din anul 79 d.Hr. a vulcanului Vezuviu, a fost redeschisă luni pentru vizitatori după o restaurare care a durat şapte ani, transmite EFE. 




  • Zona delimitată de coloane, una dintre cele mai extinse din ruinele fostei aşezări, va găzdui o expoziţie permanentă care prezintă frescele de la Moregine, un oraş antic din apropiere. Aceste picturi murale, în tonuri de roşu, reprezentând zeităţi romane, se găseau în vila unor patricieni bogaţi şi au fost descoperite în 1959, cu prilejul construirii autostrăzii dintre Napoli şi Salerno.
  • Ceremonia de redeschidere pentru public a avut loc în prezenţa ministrului italian al culturii, Dario Franceschini, care s-a referit, într-un scurt discurs, la progresele înregistrate în descoperirea şi conservarea acestui sit arheologic înscris pe lista UNESCO a Patrimoniului Mondial în 1997.
  • Italia derulează 'Marele proiect Pompei', care trebuie încheiat la sfârşitul anului 2015, în valoare de 105 milioane de euro, pentru restaurarea fostului oraş din regiunea Campania, care este una dintre cele mai mari atracţii turistice ale Italiei. Această sumă este formată din 78 de milioane de euro din Fondul European de Dezvoltare Regională, restul de 27 de milioane de euro fiind asigurat de statul italian.


  • Conform datelor publicate luni de Ministerul Culturii de la Roma, până la 30 iunie 2015, s-au folosit 13 milioane de euro, s-au efectuat cinci lucrări şi alte 32 sunt în curs de realizare. Au fost organizate licitaţii pentru atribuirea unor lucrări în valoare de 130,2 de milioane de euro, dintre care 104,9 milioane de euro s-au adjudecat definitiv.
  • Înfloritorul oraş roman Pompei a fost acoperit de lavă la erupţia din anul 79 a vulcanului Vezuviu, aceeaşi soartă având şi alte două localităţi din zonă, Herculaneum şi Stabie. Descoperit abia din 1748, Pompeiul a devenit, cu timpul, una dintre cele mai celebre atracţii din Italia pentru iubitorii de istorie, în prezent, primind în medie 35.000 de vizitatori pe zi. În ultimii ani, situl a fost afectat de dărâmarea unor vestigii, de greve ale personalului şi chiar de furturi, aşa încât au existat voci care au vorbit despre 'o a doua distrugere' a Pompeiului, scrie Agerpres.

Author

Written by Admin

Aliquam molestie ligula vitae nunc lobortis dictum varius tellus porttitor. Suspendisse vehicula diam a ligula malesuada a pellentesque turpis facilisis. Vestibulum a urna elit. Nulla bibendum dolor suscipit tortor euismod eu laoreet odio facilisis.

0 Comments: