Latest in Tech

LightBlog

Cele mai scumpe lucruri din lume

Dacă ar fi să alcătuim un catalog care să cuprindă cele mai scumpe zece lucruri din lume, surprizele nu ar întârzia să-şi facă simţită prezenţa în clasament.
O astfel de listă ne este oferită de Weknowmemes.com, împreună cu scurte descrieri, asociate fiecărei imagini în parte:
Locul 1 – History Supreme Yacht
Această inedită ambarcaţiune de lux costă 4,8 miliarde de dolari şi este construită din materiale rare şi bizare deopotrivă: 100 de mii de kilograme de aur, la care se adaugă decoraţiuni realizate din fragmente de meteoriţi, oase de T-Rex şi opere de artă din cele mai preţioase.


Locul 2 – Clădirea Antillia
Omul de afaceri Mukesh Ambani, preşedinte al colosului Reliance Industries, este proprietarul acestui edificiu cu 27 de etaje, botezat după numele insulei mitologice Antillia. Este vorba despre o structură impresionantă, pentru care magnatul a plătit 2 miliarde de dolari.


Locul 3 – Pictură Jackson Pollock
Acest tablou abstract (1948), purtând semnătura artistului american Jackson Pollock (1912-1956), a fost evaluat la peste 148 de milioane de dolari, ocupând primul loc pe lista celor mai scumpe picturi din lume.


Locul 4 – Sculptură bronz, de Alberto Giacometti
L’Homme qui marche” (Walking Man), este o sculptură în bronz, de 183 de centimetri, realizată în anul 1960, de către artistul italian Alberto Giacometti. Astăzi, opera sa valorează 104,3 milioane de dolari.


Locul 5 – Schiţă de Raffael: Chipul unei muze
Intitulată „Chipul unei muze”, această schiţă aparţine celebrului artist Raffaello Sanzio şi a fost evaluată la peste 47,9 milioane de dolari.


Locul 6 – Ferrari 250 GTO
Cui nu i-ar place să parcheze în faţa casei, o splendidă bijuterie pe patru roţi, construită de casa Ferrari, dar modelul 250 GTO, nu este la îndemâna oricui: un colecţionar britanic a plătit 35 de milioane de dolari pentru a se mândri cu un astfel de „accesoriu” în gospodărie.


Locul 7 – Ceas Haute Joaillerie, by Chopard
Această aglomerare de pietre preţioase, care îmbracă un ceas din cele mai rafinate, poartă semnătura celebrei case Chopard. Deşi aspectul său final a stârnit o serie întreagă de opinii contradictorii din partea criticilor de modă, ceasul Haute Joaillerie rămâne o piesă de o valoare impresionantă: 25 de milioane de dolari.


Locul 8 – Diamant Albastru – Chopard
Acelaşi nume cu pedigree indiscutabil în universul fashion: Chopard. De această dată este vorba despre așa-numitul Blue Diamond, care nu mai are nevoie de nici o prezentare – prețul său este de 16,26 milioane de dolari.


Locul 9 – Fotografie de Andreas Gursky: Rhine II
În 1999, când a printat această fotografie gigantică, de trei metri lungime, denumită Rhine II, Andreas Gursky nici nu visa probabil, că va ajunge să se vândă pentru enorma sumă de 4 milioane de dolari. Considerat o veritabilă „metaforă fotografică”, acest cadru surpinde o porțiune a fluviului german, unde apa oferă reflexe deosebite, asemenea unei țesături provenite dintr-o lume de basm.



Locul 10 – Televizor PrestigeHD Supreme Rose Edition
Îmbrăcat în piele de crocodil și decorat cu diamante, acest televizor reprezintă un produs tehnologic de excepție, pentru care e nevoie de o pușculiță pe masură: la confecționarea modelului PrestigeHD Supreme Rose Edition, au fost utilizate 28 de kilograme de aur roșu de 18 carate, costul său ridicându-se la 2,3 milioane de dolari.

Author

Written by Admin

Aliquam molestie ligula vitae nunc lobortis dictum varius tellus porttitor. Suspendisse vehicula diam a ligula malesuada a pellentesque turpis facilisis. Vestibulum a urna elit. Nulla bibendum dolor suscipit tortor euismod eu laoreet odio facilisis.

0 Comments: